بسیاری از کسب و کارهای آنلاین از طریق فروش مکانی برای تبلیغات در وبسایت خود، درآمدزایی میکنند. در واقع، بیشتر ناشران آنلاین بزرگ تبلیغات مختلف را در وبسایتهای خود گنجاندهاند. سایت های محتوایی یا بلاگی به خاطر هزینه های هاست و تولید محتوایی که دارند در واقع مدل کسب درآمدشان همین می باشد و از همین راه کسب درآمد می کنند. این عمل از سال 1994 به بعد در فضای آنلاین گسترش پیدا کرد، به نحوی که الان با موج تبلیغاتی بسیار بالایی در اینترنت مواجه هستیم که گاها برخی از تبلیغات بسیار آزار دهنده می باشد. (در تصویر پایین اولین بنر تبلیغات اینترنتی را که مربوط به شرکت مخابراتی AT&T است، مشاهده میکنید).
اگر بر روی سایت خود به اندازهی کافی محتوا تولید میکنید، چرا نباید از این مزیت استفاده کنید و در راستای آن برای خود درآمد کسب کنید؟ این تصمیم منطقی به نظر میرسد، شما اینطور فکر نمیکنید؟
اگر چه این مسئله صحیح به نظر می رسد، اما شما باید در رابطه با محل قرارگیری این تبلیغات بر روی وبسایت خود بیشتر فکر کنید. اگر این کار به شکل صحیح انجام نشود، پیامدهای منفی و قابل توجه سئو میتواند آسیب زیادی را به شکل جریمهها و کاهش رتبهی شدید به وبسایت شما وارد کند.
گوگل این روزها تمرکز به مراتب بیشتری را بر روی تجربهی کاربری یک وبسایت گذاشته است. وقتی کاربری از یک صفحهی وبسایت بازدید میکند، آیا قادر به پیداکردن آنچه که به دنبال آن است، میشود یا خیر؟ اگر چه تبلیغات میتوانند برای یک سایت تولید درآمد کنند، اما در عین حال ممکن است درآمد شما را از یک نگاه کلی کمتر کنند.
در اینجا یک نقل قول مستقیم از گوگل در سال 2012 را آوردهایم:
«ما شکایات زیادی را از سوی کاربرانی شنیدهایم که وقتی بر روی یک نتیجهی جستجو کلیک میکنند و پیداکردن محتوای واقعی برای آنها دشوار است، این مسئله تجربهی خوشایندی برای آنها نیست. به جای پیمایش صفحهای مملو از تبلیغات گوناگون، کاربران به دنبال مشاهدهی سریع محتوا مد نظر خود هستند.
بنابراین سایتهایی که محتوای زیادی در نیمهی بالایی صفحهی خود (above-the-fold) ندارند، ممکن است تحت تاثیر این تغییر قرار بگیرند. اگر شما بر روی وبسایتی کلیک کنید و بخشی از وبسایت که در ابتدا مشاهده میکنید، محتوای قابل رویت زیادی در نیمهی بالایی خود نداشته باشد و یا قسمت وسیعی از صفحهی ابتدایی وبسایت به نمایش تبلیغات اختصاص داده شده باشد، این موضوع تجربهی کاربری خوبی را برای شما فراهم نمیکند.»
این موضوع به آن معنا نیست که گوگل از تبلیغات متنفر است؛ این مسئله تنها نشان میدهد که تبلیغات باید با استراتژی خاصی مورد استفاده قرار بگیرند تا باعث آزار کاربران نشوند. گوگل به دنبال این مسئله است تا اطمینان حاصل کند که وبسایتهایی با رتبهی جستجوی بالا، پاسخها یا راهکارهایی که کاربران به دنبال آن هستند را برای آنها فراهم میکنند چرا که این مسئله خروجی بهتری را هم نصیب موتورهای جستجو میکند. پس به طور طبیعی، آنها به دنبال به کارگیری روشهایی هستند تا نشانههای مختلف یک تجربهی کاربری را تشخیص دهند.
به عنوان یک مشاور، ما با صدها وبسایت مختلف کار کردیم و بررسی سئو آن ها را انجام دادیم و نمونههای روزانهی زیادی را از بهکارگیری غلط تبلیغات در صفحات وبسایت مشاهده کردهایم. تعدادی از رایجترین این اشتباهات که رتبهی سئو وبسایت شما را تحت تأثیر قرار میدهند، عبارتند از:
اگر شما وارد وبسایتی شدید که یکی از مشکلات بالا را دارد، تا چه اندازه خوشحال میشوید؟ احتمالاً نه خیلی! درست به همین خاطر است که گوگل به طور مداوم قدمهایی را برای بهبود شادی کاربران بر میدارد. تمام نمونههایی که گفته شد، در واقع در دستورالعملهای کیفی موتور جستجوی گوگل هم لیست شدهاند و کیفیت صفحهی وبسایت شما را تشخیص میدهند.
متاسفانه، هیچ ابزاری وجود ندارد که شما بتوانید وبسایت خود را با استفاده از آن در عمل مورد سنجش قرار دهید. در عوض، شما باید یک گام به عقب بردارید و صفحهی وبسایت خود را از دید چشمان یک بیننده نگاه کنید و بهترین قضاوت ممکن را انجام دهید. اگر به این نتیجه رسیدید که صفحهی وبسایت شما به شکلی طراحی شده است تا عمداً کاربران وادار به کلیک بر روی تبلیغات کند به جای آنکه به آنها کمک کند، وقت آن است که به فکر تغییراتی باشید. خوشبختانه، گوگل سوالاتی را تهیه کرده که شما میتوانید در هنگام قراردادن یک تبلیغ اینترنتی از خود بپرسید:
گوگل در عمل با تصویر زیر سعی کرده است تا یک نمونهی صحیح را در مقابل یک نمونهی غلط استفاده از تبلیغات در صفحهی وبسایت به نمایش بگذارد تا به شما این اطمینان را بدهد که محتوای اصلی باید در نیمهی بالایی صفحه قرار بگیرند.
تبلیغات اینترنتی همچنان میتوانند یک منبع درآمد فوقالعاده باشند. بسیاری از وبسایتها با چیدمان هوشمندانهی خود، در عین استفاده از تبلیغات اینترنتی، تجربهی کاربری مثبتی را برای شما فراهم میکنند. نکتهی کلیدی که باید نسبت به آن محتاط باشید این است که به کاربران خود فکر کنید و تمام تمرکز خود را درگیر داشتن وبسایتی با قابلیت درآمدزایی بیشتر از تبلیغات نکنید. این موضوع چیزی نیست که کاربران در ابتدا به خاطر آن وارد وبسایت شما شوند. همچنین تبلیغات زیاد باعث می شود در سایتتان نسبت متن های موجود که برای مشتری مفید است، نسبت به کد های سایتتان کاهش یابد و این امر نیز برای گوگل خوشایند نیست. شما همچنین با استفاده از ابزار بررسی نسبت متن به کد می توانید این نسبت را در سات خود بررسی نمایید.
۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ , ۱۸:۲۱
عالی بود
شما هم نظرتان را در این باره بنویسید